Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν σήμερα ο Πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Peter Michalko, και ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στα Χανιά, κ. Σταύρος Πατεράκης, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρέσβης υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία με τον Πρόξενο της Σλοβακίας στα Χανιά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, και εκφράζοντας την επιθυμία να συνεχιστούν οι συνδιοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στα Χανιά.

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε και στις άλλες προοπτικές συνεργασίας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες βελτίωσης των μεταφορών, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις από τη Σλοβακία προς το νησί μας, και ιδιαίτερα των άνω από 1000 Ελλήνων φοιτητών ιατρικής και φαρμακευτικής που σπουδάζουν στην Σλοβακία.

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών. Ο κ. Βουλγαράκης εξήγησε ότι η πρακτική της Περιφερειακής Ενότητα είναι να φέρνει σε επαφή ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αναπτύσσονται οι μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Ο Πρέσβης επεσήμανε ακόμα την ανάγκη ανάδειξης της Κρητικής Διατροφής και ειδικά σχετικής προβολής της από τα Ξενοδοχεία μας προς τους επισκέπτες. Ο κ. Βουλγαράκης απάντησε ότι προσπάθειες προβολής της διατροφής μας έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται, με την μορφή εκθέσεων τοπικών προϊόντων. Συμφωνώντας με τον Πρέσβη, ότι η Κρητική Διατροφή θα πρέπει να προωθείται αφού αυτή αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, ο κ. Βουλγαράκης πρότεινε την πραγματοποίηση γαστρονομικής έκθεσης με κρητικές γεύσεις στη Σλοβακία, ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες της Σλοβακίας τη Διατροφή του νησιού μας.

Ο Πρέσβης ανέλυσε με τη σειρά του τις δυνατότητες έλξης επισκεπτών από την Κρήτη που προσφέρει η χώρα του, αναφερόμενος στο ορεινό τοπίο της και στις δυνατότητες προσέλκυσης «κυνηγητικού» τουρισμού, στα λουτρά της, και στα βιομηχανικά προϊόντα της. Δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια του νησιού ώστε να προωθήσει αντίστοιχα σχέδια συνεργασίας, όπως και με τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματά του.

Τελειώνοντας ο Πρέσβης σημείωσε ότι οι δύο λαοί έχουν πάρα πολλές ομοιότητες και, αναφερόμενος στις πρόσφατες εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης, υπογράμμισε τους αγώνες της Χώρας του κατά του Ναζισμού.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook