Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον Γάλλο ομόλογό του, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Παρίσι.

Όπως δήλωσε και ο κ. Στουρνάρας, κατά την έξοδό του από το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, «ήταν μια πολύ καλή συνάντηση» η οποία περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία όπως οι αποκρατικοποιήσεις».

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον Πιερ Μοσκοβισί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αποσπώντας θετικά σχόλια από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το μείζον ζήτημα της καταπολέμησης της ανεργίας.

Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του στο Reuters για την προσεχή έκδοση ελληνικών ομολόγων, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ είπε ότι δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο.

«Είπαμε ότι το σκεφτόμαστε», διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας.

«Μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα», πρόσθεσε, εξηγώντας επίσης ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να καθοριστεί το ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ομόλογα.

Όσον αφορά στο εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να σκεφτεί μια επιπλέον παράταση τη στιγμή που η Γαλλία και η Ισπανία εξασφάλισαν πρόσφατα παράταση, ο υπουργός είπε ότι προς το παρόν «δεν χρειαζόμαστε παράταση», σημειώνοντας ότι έχουμε πάρει ήδη δύο χρόνια παράταση έως το 2016.

Την ίδια ώρα, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε τη δήλωσή του ότι οι προβλέψεις της ελληνικής πλευράς για ανάπτυξη θα βγουν αληθινές και θα διαψεύσουν τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ που κάνει λόγο για ύφεση 1,2% στην Ελλάδα το 2014.

«Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις. Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα από την Τρίτη για τη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, θα επιστρέψει απόψε στην Αθήνα, καθώς αύριο το πρωί αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook