Παρά του ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις έφτασαν σχεδόν στο τέλος τους, παραμένει σε ισχύ η επιστράτευση των καθηγητών.

Με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ζητά την άμεση άρση της επιστράτευσης.

Δείτε την επιστολή :

\”Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Για το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών οι γονείς έχουμε τοποθετηθεί, τόσο σε επίπεδο Ενώσεων Γονέων, όσο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ήταν λάθος η επιλογή της στιγμής για την κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος και ότι αυτό ήταν που προκάλεσε όλη τη συνακόλουθη αναστάτωση που έθεσε σε κίνδυνο της ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι η εφαρμογή της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών έθιξε το δημοκρατικό φρόνημα στο σύνολό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ως γονείς και πολίτες θεωρούμε ότι η δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αναγκαίου παιδαγωγικού περιβάλλοντος για τη μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών μας.

Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της διαδικασίας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζει να ταλανίζει ψυχικά και οικονομικά την ελληνική οικογένεια και οι νέες εξελίξεις δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση μαθητών και γονέων. Είναι πεποίθηση μας ότι τα σημεία που έθεσε το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα αλλά και ότι σχεδιάζεται και πρόκειται να προταθεί προσεχώς από πλευράς του Υπουργείου, είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει τη γνώμη των εκπαιδευτικών με συγκλίσεις και αποφάσεις που μπορούν να παραχθούν μόνο μετά από ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο πάνω στο σύνολο των θεμάτων της εκπαίδευσης.

Σε ένα τέτοιο διάλογο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν καθοριστικό βήμα, αφού αυτοί καλούνται όχι απλώς να εφαρμόσουν, αλλά να υποστηρίξουν επιστημονικά και παιδαγωγικά τις όποιες μεταρρυθμίσεις στην καθημερινότητα της σχολικής τάξης.

Κάθε διάλογος, όμως, ματαιώνεται εκ των προτέρων όσο η επιστράτευση των εκπαιδευτικών εξακολουθεί, θίγοντας το κοινό αίσθημα περί δημοκρατίας, αλλά και πλήττοντας αναίτια τον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού καθώς πια δεν υφίσταται ο λόγος για τον οποίον κλήθηκε, αφού μετά την αναστολή της απεργίας οι Πανελλαδικές Εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε άμεσα επιβεβλημένη από πλευράς της κυβέρνησης τη λήξη της επιστράτευσης των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Μόνο υπ’ αυτούς τους όρους μπορούμε κι εμείς ως γονείς να ελπίζουμε στη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook