Με χορούς, πανηγυρισμούς και τον Εθνικό \’Υμνο, υποδέχθηκαν την απόφαση του Αρείου Πάγου χιλιάδες συμβασιούχοι που δικαιώνει συναδέλφους τους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που ζητούσαν τη μονιμοποίησή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη με 26 ψήφους υπέρ και 19 κατά! Εργατολόγοι εκτιμούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση και άλλων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Oι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν γιατί εργάζονταν πριν το 2001 που έγινε η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των εκτάκτων στον \’Αρειο Πάγο. Οι συμβασιούχοι έχουν συγκεντρωθεί από τις 8 το πρωί έξω από το δικαστήριο.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασιας, από τις 7.30 πμ.-11.30 πμ, για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση έξω από τον \’Αρειο Πάγο.

newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook