Με χορούς, πανηγυρισμούς και τον Εθνικό \’Υμνο, υποδέχθηκαν την απόφαση του Αρείου Πάγου χιλιάδες συμβασιούχοι που δικαιώνει συναδέλφους τους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που ζητούσαν τη μονιμοποίησή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη με 26 ψήφους υπέρ και 19 κατά! Εργατολόγοι εκτιμούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση και άλλων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Oι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν γιατί εργάζονταν πριν το 2001 που έγινε η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των εκτάκτων στον \’Αρειο Πάγο. Οι συμβασιούχοι έχουν συγκεντρωθεί από τις 8 το πρωί έξω από το δικαστήριο.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασιας, από τις 7.30 πμ.-11.30 πμ, για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση έξω από τον \’Αρειο Πάγο.

newsit