Σημαντικός αριθμός μαθητών από σχολεία του Δήμου Χανίων αλλά και του Νομού γενικότερα, επισκέφθηκε τον μήνα Μάιο 2013 την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, καθώς και την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Πιο αναλυτικά:

Tην Παρασκευή 24 Μαΐου επισκέφτηκαν την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, 45 παιδιά της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, Αγγελάκη Μαριλένα , Μουρίκη Ιουλία και Καλαντζή Μαρία.

Τα παιδιά της πρώτης ομάδας πήραν ένα θαυμάσιο μήνυμα αγάπης για τη φύση και τα πλάσματα της, παρακολουθώντας το πρόγραμμα: \’\’Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα \’\’ βασισμένο στο βιβλίο του Nicholas Oldland .

Μια ιστορία που προσεγγίζει τις ανησυχίες των παιδιών όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους και τα ενθαρρύνει να μη φοβούνται το σκοτάδι παρακολούθησε η δεύτερη ομάδα με τίτλο: \’\’Μακάρι να μπορούσα…. να κοιμηθώ\’\’ της Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη.

Οι ήρωες των παραμυθιών και τα επιτραπέζια παιχνίδια είχαν την τιμητική τους, δίνοντας χρώμα στο χώρο της Βιβλιοθήκης και πολλά –πολλά χαμόγελα και χαρά στους μικρούς μας φίλους!

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου επισκέφτηκαν την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, 25 παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Μιχελάκη Κυριακή και Μοχλάκη Γεωργία.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το δανεισμό της Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια παρακολούθησαν το πρόγραμμα: \’\’ Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας \’\’. Ένας μικρός ελέφαντας που δεν είναι γκρι, αλλά πολύχρωμος θα ανακαλύψει πως η διαφορετικότητα του είναι αυτή που τον κάνει αγαπητό στους άλλους.

Την Τρίτη 28 Μαΐου την Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου επισκέφτηκαν τα παιδιά (25) του Νηπιαγωγείου Γεωργιούπολης συνοδευόμενα από τις κυρίες τους Χρυσούλα Αθητάκη και Σοφία Οικονομάκη.

Ποιος είναι ο Ασημάκης; Είναι το πιο λαμπερό ψαράκι στον ωκεανό. Είναι περήφανος και ακατάδεκτος και κανένα ψάρι δεν τον θέλει για φίλο. Ασημάκη ! Ασημάκη!
Θα πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι ότι πολύτιμο έχεις, για να ανακαλύψεις το μυστικό της φιλίας και της ευτυχίας!

Η αφήγηση του παραμυθιού Ασημάκης το πολύχρωμο ψαράκι του Marcus Pfister καθήλωσε τους μικρούς φίλους μας και βέβαια τον ζωγράφισαν χαρούμενο στην όμορφη θάλασσα με τους φίλους του!

\"\"

Την Τετάρτη 29 Μαΐου επισκέφτηκαν την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, 35 παιδιά της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, με συνοδούς δασκάλους την κα Καραγιαννάκη Ιωάννα και τον κ. Χατζηδάκη Διονύση.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη Βιβλιοθήκη, τα βιβλία και το δανεισμό, και παρακολούθησαν το πρόγραμμα : \”Η Μαίρη η πινέζα\” βασισμένο στο βιβλίο της Σούλας Μητακίδου και της Ευαγγελίας Τρέσου.

Τις περιπέτειες και τη διαδρομή που ακολούθησε η …ταξιδιάρα \”Μαίρη πινέζα\” ζωγράφισαν μοναδικά οι μικροί μας φίλοι!

Την Παρασκευή 31 Μαΐου την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου επισκέφτηκαν 25 χαρούμενες φατσούλες του παιδικού σταθμού “Ζωγραφιά” συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς κ. Μανωλικάκη Έρη και κ. Μαθιουδάκη Στέλλα.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης και παρακολούθησαν το πρόγραμμα \’\’Στις καμηλοπάρδαλης τη μύτη \’\’. Οι ανησυχίες της παιδικής ψυχής σε στιχάκια γεμάτα τρυφερότητα και χιούμορ της Μαριανίνας Κριεζή !

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων επισκέφτηκαν την Πέμπτη 16 Μαΐου και τη Δευτέρα 20 Μαΐου, δύο Τμήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ενηλίκων με τους καθηγητές κα Στρατινάκη Μαρία και κ. Σιδηροπούλο Νικόλαο.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης , ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το διαθέσιμο υλικό της, επισκέφτηκαν την αίθουσα που στεγάζεται η προσωπική συλλογή του Ελευθερίου Βενιζέλου και έγιναν μέλη της Βιβλιοθήκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook