Ενημερωτική εκδήλωση για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση συστηματική πάθηση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στον εαυτό του, αντί να αντιμετωπίζει ξένους εισβολείς(βακτήρια, ιούς κλπ).

Προσβάλει τις αρθρώσεις αλλά και ζωτικά όργανα(πνεύμονες, συκώτι, καρδιά κλπ). Θεωρείται το πιο συχνό ρευματικό νόσημα αφού περίπου το 1% του πληθυσμού, κυρίως στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους υποφέρει από το χρόνιο αυτό νόσημα.

Η νόσος επιδρά στην ποιότητα ζωής των ασθενών εξαιτίας της μείωσης της ικανότητας για εργασία, απασχόλησης με άλλες δραστηριότητες, εκτέλεση των οικογενειακών ρόλων η ακόμα ανικανότητα εκπλήρωσης βασικών ενεργειών της καθημερινότητας.

Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορούν να ανακόψουν της αρνητικές συνέπειες της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Η οικονομική κρίση και οι περικοπές στον χώρο της υγείας έχουν επηρεάσει δραματικά την πρόσβαση των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην περίθαλψη και στο φάρμακο.

Στα πλαίσια την προσπάθειας που καταβάλει ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τα ρευματικά νοσήματα και την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τις σοβαρές επιπτώσεις αυτών των νοσημάτων, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Χτίζοντας μια ισχυρή συμμαχία για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε περίοδο οικονομικής κρίσης ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα διαλέξεων της Τράπεζας Χανίων(Ελ. Βενιζέλου 28-32- Χανιά).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook