Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο, 4 Ιουνίου, αντιπροσωπεία 27 Δημοτικών Στελεχών από τους Δήμους όλης της Κρήτης με σκοπό την ενημέρωση για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Aντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αρμοδιότητα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αεράκης.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού στις Βρυξέλλες, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, ανήκει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης.

Στόχος της μετάβασης στις Βρυξέλλες είναι η περαιτέρω ενημέρωση των Δημοτικών Υπαλλήλων που χειρίζονται τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα προκειμένου να μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη αξιοποίηση των Κοινοτικών Πόρων που είναι δυνατό να εισρεύσουν στο νησί μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στελέχη των Δήμων από όλη την Κρήτη πραγματοποιούν επίσκεψη στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.