Απορρίφθηκαν από το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφέσεις, που ασκήθηκαν από τα αντίστοιχα ζευγάρια ομοφύλων αναφορικά με την ακύρωση των γάμων τους, το καλοκαίρι του 2008 στην Τήλο.

Η απόφαση 83/2011 με την οποία οι δύο γάμοι είναι άκυροι, δημοσιεύθηκε, και επί της ουσίας δέχεται το σκεπτικό των πρωτόδικων αποφάσεων 114 και 115/2009 που έλαβε στις 4 Μαΐου 2009 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με τις οποίες κηρύχθηκαν ανύπαρκτοι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι των ομοφύλων που τελέστηκαν τον Ιούνιο του 2008 στη Τήλο.

Και οι δύο εφέσεις προσδιορίστηκε και εξετάστηκαν μαζί στις 14 Ιανουαρίου 2011 καθώς επρόκειτο για τακτική υπόθεση.

Η έφεση στρεφόταν κατά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και κατά των 114 και 115/2009 αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, τις οποίες και ζητούσαν τα δύο ζευγάρια από το αρμόδιο δικαστήριο, να πάψουν να ισχύουν (να εξαφανιστούν) καθώς βάση αυτές, οι γάμοι κηρύχθηκαν ανύπαρκτοι και ανυπόστατοι, ενώ επίσης ζητούνταν να απορριφθεί στο σύνολο της η από 24 Ιουνίου 2008 αγωγή του τότε Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Γεωργίου Οικονόμου.

Όλες οι εφέσεις απορρίφθηκαν από το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και ουσιαστικά αποδέχτηκε και το σκεπτικό του πρώτου δικαστηρίου το οποίο και είχε κάνει δεκτές εν μέρει τις αναγνωριστικές αγωγές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιώργου Οικονόμου ως προς το σκέλος που αφορά το ανυπόστατο των δύο γάμων και παράλληλα είχε απορρίψει το σκέλος που αφορά το δήμαρχο Τήλου κ. Τάσο Αλιφέρη, ότι δηλαδή «γνώριζε πως η ενέργεια και πράξη αυτή είναι παράνομη».

protothema.gr