Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ποινικοποίηση της δράσης συνδικαλιστών φοιτητών αναφορικά με την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, με την οποία τιμωρούνται οι 11 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

\”Η ΚΟ Ηρακλείου καταδικάζει την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, με την οποία τιμωρούνται 11 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής με επίπληξη και αναστολή εξαμήνου για τις κινητοποιησεις του συλλόγου το Οκτώβρη του 2011 ενάντια στην αυθαίρετη και εκδικητική απόφαση του Τμήματος Φυσικής για απώλεια της εξεταστικής τους.

Η απόφαση αυτή της Κόσμητείας, η οποία λειτούργησε ως Πειθαρχικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από τον νόμο πλαίσιο για την λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (νόμος 4009/2011) καθώς και από τον πρότυπο γενικό εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ΑΕΙ είναι σε αντιστοίχηση με τον δόγμα «νόμος και τάξη» που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση και περιλαμβάνει την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση διαδηλώσεων, την επιστράτευση των απεργών.

Έρχεται σε μία περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση από την κυβέρνηση, και η έκφρασή της στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσα από το νόμο-πλαίσιο και το σχέδιο «Αθηνά», είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η αντιδραστική αυτή κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος.

Έχει σαν στόχο να καταστείλει όποιον σηκώνει ανάστημα και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία απαξιώνει και αποδομεί τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, μετατρέποντας τη σε εμπόρευμα, στα πλαίσια των αποφάσεων της Ε.Ε. Ο αυταρχισμός και η εφαρμογή της αντιλαικής πολιτικής είναι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η κυβέρνηση μία με το καρότο και μία με το μαστίγιο έχει σκοπό να μην επιτρέψει σε κανένα να αμφισβητήσει τις αντιλαικές επιλογές της που γίνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Θα πρέπει οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι σε κοινό μέτωπο να δώσουν μαζική και αποφασιστική απάντηση.

Ο λαός δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Πρέπει να ανοίξει το δρόμο της λαικής αντεπίθεσης ενάντια στην συνολική αντιλαική επίθεση της κυβέρνησης του κεφαλάιου.

Με όπλο την λαική συμμαχία εργαζομενων, μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών, γυναικών και νεολαίας που θα παλεύει για τα οξυμμένα λαικά προβλήματα και ταυτόχρονα θα κατευθύνει την δράση στην έξοδο από την κρίση υπέρ του λαού, για να αλλάξει χέρια η εξουσία.

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, όλους τους φορείς του λαικού κινήματος να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της πρωτοφανούς απόφασης της κοσμητείας και να απαιτήσουν την ανάκληση της.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook