Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, αποχαιρετά προσωρινά την έκθεση Οδυσσέα Ελύτη και ετοιμάζεται να υποδεχτεί, την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 το φωτογραφικό έργο της δημοσιογράφου Στέλλας Αλαφούζου.

Η έκθεση φωτογραφίας «Συντεταγμένες ΙΙ» συνδιοργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου.

«Τα μεγέθη που ορίζουν τις συντεταγμένες είναι δύο: Ισημερινός και Μεσημβρινός, Μήκος και Πλάτος, γράφει η Στέλλα Αλαφούζου. Αφηρημένα ό,τι μπορεί να δώσει το στίγμα στις έννοιες, στα συναισθήματα, στις σκέψεις. Εδώ οι Συντεταγμένες είναι το κλείστρο της κάμερας και το τυχαίο. Το στίγμα των δύο: ο σκοπός της έκθεσης».

Η Στέλλα Αλαφούζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε «Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» στο Δουβλίνο. Παράλληλα με την πρακτική της εξάσκηση στο Star Channel, ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της, στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων». Εργάστηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «ΟΛΑ» (Alpha, ANT1). Έγραψε στην εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα». Η συνέχεια την βρήκε στην αρχισυνταξία της εκπομπής Bellas tv στο Mega. Τον Μάιο του 2012 πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Συντεταγμένες» στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Ανήκει στη δημοσιογραφική ομάδα του protagon.gr από την ίδρυσή του έως τώρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 στις 20:00 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9). Οι φωτογραφίες της έκθεσης θα πωλούνται κατόπιν παραγγελίας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Χώρου.