Τραγικό θάνατο την ώρα της δουλειάς τους βρήκαν 119 Κινέζοι υπάλληλοι σε μονάδα παραγωγής πουλερικών όταν σημειώθηκε έκρηξη και πυρκαγιά σε εργοστάσιο της πόλης Ντεχουί. Τα αίτια των εκρήξεων ή της φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ ασαφές παραμένει αν η πυρκαγιά προκάλεσε την έκρηξη ή το αντίθετο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων κατάφεραν να εγκαταλείψουν έγκαιρα τον τόπο της τραγωδίας, η φωτιά ξεκίνησε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Χωρίς να είναι σαφές πόσοι βρίσκονταν μέσα εκείνη τη στιγμή, εκτιμάται ότι στις εγκαταστάσεις υπήρχαν 350 από τους συνολικά 1.000 υπαλλήλους. 100 από τους εργάτες μπόρεσαν να φύγουν από τις φλεγόμενες εγκαταστάσεις., ωστόσο οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν, εξαιτίας της δαιδαλώδους δομής των κτιρίων,των στενών διαδρόμων, αλλά και της κλειδωμένης κύριας εξόδου διαφυγής.

Οι τραυματίες του εργατικού ατυχήματος – το χειρότερο των τελευταίων χρόνων στη χώρα – ανέρχονται στους 54, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σωστικών συνεργείων ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η παραγωγή πουλερικών τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο στην Κίνα, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, τόσο στις εγκαταστάσεις, όσο και στην διαδικασία εκτροφής. Μόνο στην πόλη Ντεχουί παράγονται 250 εκατ. κοτόπουλα ετησίως και τα 150 εκατ. από αυτά σφάζονται και καταλήγουν στις ανά τον κόσμο αγορές. Μιλάμε για 67 τόνους κρέατος.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimefida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook