Σύμφωνα με πληροφορίες, η FIAT θα κατασκευάσει μέσα στο 2014 τρία νέα crossovers, το Panda XL, μαζί με τα FIAT 500X και το νέο προσιτό τζιπ, στο εργοστάσιό της στο Melfi της Ιταλίας.

Κατά την ανακοίνωση της FIAT, προετοιμάζεται η κατασκευή του Panda XL, ενός επιμηκυμένου crossover (με επιλεκτική τετρακίνηση), για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς σε συμπαγή και υπερυψωμένα οχήματα πόλης.

Το νέο Panda XL θα παραχθεί στο εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας στο Melfi, όπου θα κατασκευαστούν και τα άλλα δύο οχήματα, το crossover 500 X και το νεοεισαχθέν στην κατηγορία, τζιπ (το πρώτο σε παραγωγή, που θα διατίθεται στην παγκόσμια αγορά).

Η παραγωγή τους αναμένεται μέσα στο 2014, ύστερα από την επένδυση της FIAT 1 δισ. ευρώ, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Για αυτό μόλις ολοκληρωθούν κι οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τη FIAT , θα μπορεί να παράγει 1.600 μονάδες ημερησίως.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν είναι αρκετές, αλλά το σίγουρο είναι ότι και τα τρία μοντέλα θα δανειστούν την ίδια πλατφόρμα, με μικρές αυξομειώσεις μεγέθους.

Το FIAT 500X θα έχει μήκος γύρω στα 4,2 μέτρα και δυνατότητα μετακίνησης έως και 5 επιβατών. Η συνολική χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ υπολογίζεται ελαφρά πάνω από τα 400 λίτρα.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν το Panda XL θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από τα άλλα δύο οχήματα (σίγουρα μεγαλύτερο από το Panda 4×4).

Προς το παρόν, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τους κινητήρες, αλλά όλα θα φέρουν ένα σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook