Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Μαθητικός - Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων VideoClip, Ηχητικού Μηνύματος, Αφίσας με τίτλο «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια- Ας συμβάλλουμε όλοι για να χάσουμε την πρωτιά .... στα τροχαία δυστυχήματα!!», μια πρωτοβουλία του συλλόγου «Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης - Ο Άγιος Χριστόφορος".

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της Περιφέρειας Κρήτης για την οδική ασφάλεια, σήμερα στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη του συλλόγου «Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης», και συγκεκριμένα: τον πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Πολέντα, τον επιστημονικό συνεργάτη του συλλόγου Μανόλη Λεράκη, τον υπεύθυνο δημιουργικού Γιάννη Γιαννικάκη, και του προέδρου του Παγκρήτιου συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη.

Σκοπός του διαγωνισμού, που θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου 2013, να παρακινηθούν μαθητές και φοιτητές με την δημιουργική απασχόληση, και το κίνητρο της συμμετοχής, να παράξουν διαδραστικά πληροφορίες και εικόνες που βοηθούν στην πρόληψη των τροχαίων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης που στηρίζει την πρωτοβουλία του συλλόγου, ανέφερε ότι η ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα πρέπει να ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες, ώστε οι νέοι όταν παίρνουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής να είναι ώριμοι στην οδική τους συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει θέσει ως προτεραιότητα το θέμα της οδικής ασφάλειας στο νησί, με την υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων μέσω του προγράμματος «Ασφαλής Κρήτη».

Αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση και την συμμετοχή στον διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα:
www.polentaspark.gr/agonizomai-odiki-asfaleia/