Στην λίστα με τις σημαντικότερες Αρχές Ανταγωνισμού (World\’s Leading Competition Authorities) του κόσμου, αξιολογήθηκε και φέτος η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού σύμφωνα με την Global Competition Review (GCR).

Η έκθεση αυτή συντάσσεται τα δώδεκα τελευταία χρόνια και φέτος αξιολογήθηκαν τριάντα επτά Αρχές από τριάντα πέντε χώρες για τις ποσοτικές και ποιοτικές επιδόσεις των Αρχών Ανταγωνισμού τους.

Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να σημειώνει σημαντική πρόοδο, και μάλιστα να αναβαθμίζεται σε κατηγορία λαμβάνοντας 3 αστέρια επί συνόλου 5 , όταν το 2012 είχε λάβει 2,5 αστέρια.

Πιο συγκεκριμένα σε σχέση με πέρυσι ανέβηκε 12 ολόκληρες θέσεις και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με Αρχές από χώρες, όπως η Νορβηγία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Φιλανδία και η Ουγγαρία.

Σημείωσε, επίσης, καλύτερη βαθμολόγηση από χώρες όπως του Βελγίου και της Δανίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Ιρλανδική Αρχή Ανταγωνισμού αναβαθμίστηκαν λόγω της σημαντικής προόδου που πέτυχαν στην εφαρμογή της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού, παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργούν.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook