Για την επένδυση στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Κρήτης που προκάλεσε πονοκέφαλο στην κυβέρνηση μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Ι.Μιχελογιαννάκης.

Ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης με επιστολή του στην εφημερίδα \”Ελευθεροτυπία\” σημειώνει:

\”Ουδέποτε έχω υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με επενδυτικό σχέδιο για την εν λόγω περιοχή. Ουδέποτε έχω λάβει γνώση, συζητήσει, αποφασίσει ή εγκρίνει το σχέδιο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμά σας. Ουδέποτε έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής του συγκεκριμένου σχεδίου από την εταιρεία Minoan Group Plc στις διαδικασίες του Νόμου «Επιτάχυνση και Διαφάνεια Υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων». Και προφανώς δεν έχει χαρακτηριστεί Στρατηγική Επένδυση για να με αφορά. Επίσης, στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής δεν έχει συζητηθεί το επενδυτικό σχέδιο στο οποίο αναφέρεστε.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί δίκη προθέσεως του Νόμου Fast Track πριν καν εφαρμοστεί. Είναι προφανές ότι υπάρχουν στοιχεία προσωπικής εμπάθειας αλλά αυτά τα αντιπαρέρχομαι. Το σημαντικότερο όμως για το αναγνωστικό κοινό και το δημόσιο διάλογο είναι ότι δεν έγινε η στοιχειώδης δημοσιογραφική έρευνα από την οποία θα είχαν προκύψει τα προφανή. Το δημοσίευμα γκριζάρει με χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης για προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση αναθέρμανσης της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Η επίσπευση των διαδικασιών που προβλέπει ο Νόμος Fast Track δεν συνεπάγεται αδιαφάνεια. Είναι προφανές, ότι οτιδήποτε έχει κριθεί παράνομο, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση. Για την έγκριση στρατηγικών επενδύσεων, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της ΔΕΣΕ και της Βουλής των Ελλήνων. Στην κρίσιμη περίοδο που περνάει ο τόπος, πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι τη μέγιστη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Παρακαλώ για τη σχετική επανόρθωση.

Με τιμή,
Χάρης Παμπούκης
Υπουργός Επικρατείας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook