Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 20χρονου πεζοναύτη Στάθη Κρόκου, που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, όταν το τανκ που οδηγούσε ανετράπη σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, μίλησε στον Σκάι και στο Νίκο Ευαγγελάτο και απέδωσε ευθύνες στο στράτευμα.

Ο πατέρας του άτυχου νέου φανερά οργισμένος κατήγγειλε πως το παιδί του ήταν ανειδίκευτο και μάλιστα δεν ήθελε να οδηγήσει το άρμα.

«Τι να μου πει; Αυτοί προσπαθούν να δικαιολογηθούν. Υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί 15 μέρες να οδηγήσει ένα άρμα. Τι άρμα ήταν αυτό; Είχε φρένα; Είχε τιμόνια; Τι ήταν αυτό;».

Μάλιστα όπως είπε όταν τον ειδοποίησαν για το τραγικό συμβάν, δεν του είπαν την αλήθεια.

«Με πήρε τηλέφωνο ο διοικητής του, αλλά δεν μου είπε την αλήθεια. Μου είπανε ότι το παιδί έχει χτυπήσει! Έφυγα εγώ κατευθείαν από τη δουλειά μου και πήγα στο 401. Εκεί έμαθα ότι το παιδί ήταν πεθαμένο από νωρίς το πρωί! Προσπαθούν να δικαιολογηθούν! Είναι δυνατόν να βάλουν έναν άνθρωπο που έχει εκπαιδευτεί 15 μέρες να οδηγήσει ένα τάνκ; Και γιατί σε άλλα άρματα είναι όλοι οι μόνιμοι, υπάλληλοι του στρατού και σε αυτό το άρμα βάλανε μόνο έναν κληρωτό; Ένα παιδί, το οποίο δεν έχει εμπειρία…!»

Όπως είπε ο πατέρας, ο 20χρονος δεν ήθελε να οδηγήσει το άρμα: «Ο Στάθης εκπαιδεύτηκε 4 εβδομάδες στο Βόλο, εκπαιδεύτηκε και να κάνει συντήρηση αλλά και να οδηγάει. Την Δευτέρα το πρωί όμως που τον πήγα στο στρατόπεδο επειδή είχε βγει με άδεια μου είπε: ''Μπαμπά δεν θέλω να οδηγήσω, με πιέζουνε μπαμπά, δεν θέλω να οδηγήσω, δεν μπορώ!''»

«Λέει ότι έπεσε το άρμα, αναποδογύρισε, ήταν ακόμα ένα παιδί μέσα. Αλλά ο δικός μου ήταν ο οδηγός και καθόταν μπροστά, στη μέση του άρματος και δεν μπόρεσε να βγει!» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «Ο πόνος είναι μεγάλος, δεν ήθελα να βγω στην τηλεόραση, αλλά βγήκα για να πω ότι το παιδί μου ανεκπαίδευτο, το βάλανε σε ένα άρμα, για να πάει που; Οι μόνιμοι που ήταν; Έμαθα ότι πίσω του υπήρχε ένα λεωφορείο γεμάτο μόνιμους! Δική μου παράκληση είναι, αφού εγώ είμαι ο πατέρας και εγώ αύριο θα αποχαιρετίσω το παιδί μου, να εκπαιδεύετε τους φαντάρους και να μην τους βάζετε ανεκπαίδευτους να κάνουν πράγματα που δεν γνωρίζουν… Είναι κρίμα να χάνονται ζωές!»

«Είμαι περήφανος για το παιδί μου, γιατί ήταν ένα αληθινό κομάντο!» είπε.

newpost.gr