Στις 12, 13 και 14 Ιουλίου θα διεξαχθεί το φετινό ΕΝ ΟΙΚΩ στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Η συνάντηση ΕΝ ΟΙΚΩ είναι μια ετήσια συνάντηση, που απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Στόχος είναι η αφύπνιση και ενημέρωση σε θέματα οικολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης, οικοτεχνίας, τοπικής οικονομίας και αυτοδιαχείρισης της καθημερινής ζωής.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής γίνουν μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και έκθεση των προϊόντων. Φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διάδοση της οικολογικής γνώσης.

Η γενική συνέλευση του ΕΝ ΟΙΚΩ αποτελείται από άτομα που ζουν εφαρμόζοντας έμπρακτα την οικολογική γεωργία, τη μεταποίηση και την οικοτεχνία. Σκοπός τους είναι να προάγουν αυτή τη στάση ζωής εκ των έσω. Οι αποφάσεις δεν παίρνονται με ψηφοφορίες αλλά μέσω γενικών συνελεύσεων και όλες οι εργασίες γίνονται εθελοντικά.

Όσοι παραγωγοί, χειροτέχνες, οικοτέχνες κλπ. ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ΕΝ ΟΙΚΩ 2013 μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής που αντιστοιχεί στο είδος τους από το μπλογκ του ΕΝ ΟΙΚΩ, en-oiko.blogspot.gr , όπου έχουν αναρτηθεί και οι όροι συμμετοχής.

Τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013. Το ακριβές πρόγραμμα των σεμιναρίων και εκδηλώσεων θα γνωστοποιηθεί μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook