Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και στρατηγικός σύμβουλος επί γεωπολιτικών θεμάτων κ. Νίκος Λυγερός θα δώσει διάλεξη στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού Άγιος Βλάσης στα πλαίσια μιας ενημερωτικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ως επικεφαλής μιας ομάδας επιστημόνων διεθνούς εμβέλειας, για των ορυκτού πλούτο της πατρίδας μας.

Το θέμα της διάλεξης είναι \”Ζεόλιθος και ορυκτού πλούτος της Ελλάδος\” και πιο αναλυτικά θα αναφέρει στις πολλές ιδιότητες του Ζεόλιθου και στο επίκεντρο της εισήγησης θα είναι η χρήση του Ζεόλιθου στην αγροτική παραγωγή.

Λεπτομερής αναφορά θα γίνει και για το στάδιο εξέλιξης της θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μιας και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες το τελευταίο διάστημα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ίδρυση εταιρίας διαχείρισης υδρογονανθράκων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ακριβής εκτίμηση του οικονομικού μεγέθους των κοιτασμάτων της Ελλάδος έγινε από την παραπάνω επιστημονική ομάδα(Λυγερό,Κονοφάγο,Φώσκολο,Κασίνη,κ.α.) και ότι οι παγκόσμια παραγωγή Ζεόλιθου είναι τέσσερα εκατομμύρια τόνοι ενώ τα δυο κοιτάσματα που βρίσκονται στην Θράκη έχουν εβδομήντα εκατομμύρια τόνους η συζήτηση θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για όσους μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

Η διάλεξη γίνεται στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων και επαφών που θα πραγματοποιήσει ο κ.Λυγερος στην Κρήτη το τριήμερο 8-9-10 Ιουνίου σε Σητεία,Ιεράπετρα,Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook