Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για το RUN Ηράκλειο, τους Αγώνες 5χλμ., 10 χλμ. και Παιδιών του ΣΕΓΑΣ, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Ιουνίου στο κέντρο της πόλης.

Το Ηράκλειο είναι ο 3ος σταθμός του RUN GREECE, του νέου προγράμματος που οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε 5 πόλεις σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς.

Το μεσημέρι στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο Ηρακλείου παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες αλλά και οι στόχοι της διοργάνωσης η οποία φέτος πραγματοποιείται σε πέντε πόλεις της χώρας, μια εκ των οποίων είναι και το Ηράκλειο.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση των αγώνων, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του νέου αυτού θεσμού τόσο σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της πόλης. «Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες. Είμαστε σε συνεργασία με την περιφέρεια προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση και να καθιερώσουμε το γεγονός ως θεσμό. Αθλητισμός για όλους, μεγάλο λαϊκό γεγονός. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές της κοινωνίας του Ηρακλείου.»Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης επεσήμανε: «Στόχος είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας και να αναδείξουμε μέσα από την πρωτοβουλία αυτή το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Επιπλέον, είναι μια καλή αρχή για να εντάξουμε τον αθλητισμό στην καθημέρινότητα μας ως τρόπο ζωής. Δίνουμε από τώρα ραντεβού την Κυριακή 16 Ιουνίου μαζί με τον Δήμαρχο για να περπατήσουμε ή και να τρέξουμε. Το συνιστώ σε όλους.»

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, ο κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης υπογράμμισε τη θετική αποδοχή του νέου αυτού θεσμού από την τοπική κοινωνία, καθώς και την αξία που θα προσδώσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή και το πρόγραμμα των Αγώνων, τα σημεία αφετηρίας και τερματισμού, τις διαδρομές στην πόλη και τους σταθμούς τροφοδοσίας έδωσε από την πλευρά του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Μάρκος Καλούδης.Για την σημαντική διάσταση της κοινωνικής προσφοράς που έχουν οι αγώνες Run Greece Ηράκλειο, μίλησε εκ μέρους της WIND, Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας, Γιώργος Τσαπρούνης: «Στόχος μας είναι να κάνουμε και αυτόν τον αγώνα, Έναν Αγώνα Για Όλους, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όλοι οι δρομείς, απλά με τη συμμετοχή τους είτε στα 5χλμ., είτε στα 10χλμ. και περνώντας κάτω από την ειδική Αψίδα Αγάπης της WIND λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην πλατεία Ελευθερίας θα συμβάλλουν στην υποστήριξη της Ηλιαχτίδας, ενός τοπικού ιδρύματος που φροντίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Συγκεκριμένα, για κάθε δρομέα που θα περνάει από την αψίδα μας, η WIND θα προσφέρει 3€ στην Ηλιαχτίδα» τόνισε ο κ. Τσαπρούνης, και συνέχισε: «Η WIND έχει ταυτιστεί με το δρομικό κίνημα δίνοντας το παρών σε πολλές σημαντικές διοργανώσεις λαϊκών αγώνων δρόμου της χώρας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στη διάδοση του αθλητισμού για όλους, τονίζοντας παράλληλα βασικές αξίες όπως η προσπάθεια, η συμμετοχή και η κοινωνική αλληλεγγύη».Η κα Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος της Ηλιαχτίδας, ευχαρίστησε με τη σειρά της τη διοργάνωση Run Greece και την WIND εκ μέρους όλων, εθελοντών και παιδιών, για αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης.Η WIND καλύπτει πλήρως τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης του RUN Greece για τη διεξαγωγή των Αγώνων Δρόμου στις 5 πόλεις, προσφέροντας υπηρεσίες Κινητής, Σταθερής τηλεφωνίας και Internet.

Οδηγίες για τους αγώνες στο Ηράκλειο

Οι Αγώνες 5 και 10 χλμ έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης και το ίδιο σημείο τερματισμού.

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, οδός Δικαιοσύνης (διάβαση πεζών) στο ύψος της Περιφέρειας Κρήτης

ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, μπροστά από την τράπεζα Κύπρου

Η απόσταση της διαδρομής του Αγώνα 5χλμ είναι επίσημα μετρημένη από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση τους διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές. Οι δρομείς του Αγώνα 10χλμ κάνουν δύο γύρους για να τερματίσουν, ενώ οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ ένα μόνο γύρο.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 5ΧΛΜ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΟΔΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΥΨΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ) - ΝΙΚ. ΦΩΚΑ - 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΝΕΑΡΧΟΥ (ΠΡΟΣ Ο.Λ.Η. )- ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ Ο.Λ.Η. – ΝΕΑΡΧΟΥ - ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ - ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ).Δείτε εδώ περισσότερες τεχνικές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για την εγγραφή σαςFlashnews.gr