Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 46χρονο, ομογενή από τη Γεωργία, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του εξαδέλφου του. Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Το περιστατικό, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε "βεντέτα" μεταξύ των οικογενειών των δύο ομογενών από τη Γεωργία, σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο άνδρες έπιναν αλκοόλ στο σπίτι του 46χρονου, όταν η κουβέντα τους έφτασε στη γυναίκα του κατηγορούμενου.

Το κατά δύο χρόνια μικρότερο θύμα φέρεται να την προσέβαλε λεκτικά, γεγονός που "όπλισε" το χέρι του 45χρονου, που, κάτω υπό την επήρεια του αλκοόλ, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον εξάδελφό του.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν στο δράστη προσπαθώντας να τον λιντσάρουν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, πάντως, το κλίμα ήταν ήρεμο. Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος ζήτησε "συγγνώμη" από την οικογένεια του θύματος και τα δύο του παιδιά. Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.