Χθες Τετάρτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση:

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, συζητήθηκε και ψηφίστηκε το καταστατικό του συλλόγου όπως και η προσωρινή διοίκηση που ανέλαβε τον συντονισμό και την δράση του συλλόγου.

Κύριος στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η εγγραφή μελών στο σύλλογο και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι στην πόλη μας. Γι αυτό καλούμε όλους τους ανέργους, αλλά και τους εργαζόμενους με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, με μπλοκάκι, τους εκ περιτροπής εργαζομένους και τους εργαζόμενους στη «μαύρη» εργασία να οργανωθούμε στον σύλλογο για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο σύλλογος.

Η ίδρυση του συλλόγου αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην οργάνωση του πιο βαριά πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας, όχι μόνο από τα μέτρα του τελευταίου χρόνου που υπαγορεύει η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από της πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών.

Ειδικά στο Ηράκλειο το ποσοστό των ανέργων έχει φτάσει στο 13% από 8,2% το 2004 (στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) και ο αριθμός των επισφαλώς εργαζομένων με διάφορες μορφές απασχόλησης παραμένει άγνωστος αλλά είναι εμφανές ότι καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων εργάζονται.

Η νέα νομοθεσία για της απολύσεις και τις επιχειρησιακές συμβάσεις εντείνει το πρόβλημα.

Σε αυτήν την κατάσταση, ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων φιλοδοξεί να γίνει η φωνή όσων βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών.

Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook