Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, Ε.Κ.Π.Α.Ζ, πραγματοποιεί εκδήλωση απελευθέρωσης Όρνεων -Γυπών (σπάνιο και προστατευόμενο είδος της ελληνικής ορνιθοπανίδας), που θα γίνει το Σάββατο στις 11:30 π.μ. στις Αρχάνες, για την οποία έχει γίνει αίτηση να ενταχθεί στο Βιβλίο Guinness World Records μιας και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση Όρνεων που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως.

Όλοι οι Γύπες βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στη Κρήτη, φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

H εκδήλωση υποστηρίζεται από τις Μινωικές Γραμμές, τη Δασική Υπηρεσία, τη Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αρχανών και το Χορευτικό Όμιλο Αετογιάννη.

Για την διευκόλυνση όσων δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα υπάρχουν λεωφορεία μεταφοράς από το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας, στο άγαλμα Βενιζέλου με ώρα εκκίνησης 10 και τέταρτο) προς το σημείο απελευθέρωσης, μια ευγενική χορηγία του Δήμου Αστερουσίων.

Μετά την επανένταξη στη πλατεία του χωριού θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον όμιλο ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ και τσικουδιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook