Το πρώτο εκπτωτικό χωριό στην Ελλάδα είναι γεγονός και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Ιουνίου 2011, με το όνομα McArthurGlen Designer Outlet Athens. Πρόκειται για μια επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα απασχολεί 1.000 εργαζόμενους και θα διαθέτει 110 καταστήματα, με εκπτώσεις από 35 ως 70%.

Σύμφωνα με το Βήμα, ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις αφού το 2004 υπήρξε η συμφωνία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων BlueHouse Development με την οποία συνεργάστηκαν για το συγκεκριμένο έργο, τελικά το εκπτωτικό χωριό θα ανοίξει τις πύλες φέτος το καλοκαίρι, αναμένοντας να πραγματοποιήσει τζίρο 100 εκατ. ευρώ τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, σε χθεσινή παρουσίαση του project.

Η McArthurGlen Group, είναι η ηγέτιδα στην αγορά των Designer Outlets στην Ευρώπη, διαθέτοντας 19 Designer Outlets σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, καταλαμβάνοντας περισσότερο από 500.000 τ.μ. εμπορικών χώρων, ενώ το McArthurGlen Athens αποτελεί το 20ο κέντρο της McArthurGlen.

Το υπαίθριο, δύο επιπέδων, McArthurGlen Athens, εκτείνεται σε 21.000 τ.μ. και θα προσφέρει 100 καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού, 10 εστιατόρια και καφέ, καθώς και 2.000 θέσεις στάθμευσης.

Το McArthurGlen Athens θα περιλαμβάνει επώνυμες μάρκες ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού, όπως Versace, Cavalli, Moschino, Ferre, Trussardi, Richmond, Brooks Brothers, Replay, Tommy Hilfiger, Timberland, Nautica, Gant, Lacoste και Columbia.

Το McArthurGlen Athens βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και κοντά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η τοποθεσία θεωρείται ιδανική για να προσελκύσει και τα 6 εκατ. τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα ετησίως, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη της περιοχής των Σπάτων σε τουριστικό προορισμό μέσα στο ευρύτερο λεκανοπέδιο Αττικής, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook