Καταργήσεις τμημάτων και παραρτημάτων, ίδρυση σχολών και τμημάτων περιέχει το σχέδιο Αθηνά για το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τα προεδρικά διατάγματα τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αποκάλυψε πριν λίγο ο ALPHANEWS Ηρακλείου 106,2.

Σύμφωνα με το Π.Δ. ιδρύεται σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών στα Χανιά και τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Γεωπονίας στην Ιεράπετρα.

Καταργούνται τα παραρτήματα του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, του Ρεθύμνου, της Σητείας και των Χανίων ενώ καταργείται επίσης το γενικό τμήμα Θετικών Επιστημών αλλά και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Κρήτης. Όλα αυτά θα γίνουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Ωστόσο, δύο ακόμα καταργήσεις υπάρχουν για το ΤΕΙ Κρήτης που πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του 2018.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα του σχεδίου Αθηνά, τα δύο τμήματα που καταργούνται είναι το Τμήμα Δομικών Έργων του Ηρακλείου αλλά και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας.

Το νέο ΤΕΙ Κρήτης θα αποτελείται πλέον απο πέντε Σχολές ως εξής :

1. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, με έδρα το Ηράκλειο, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Διοίκηση Επιχειρήσεων β) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων γ) Μάρκετινγκ
2) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Ηράκλειο και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας β) Διοίκηση Επιχειρήσεων
3) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα το Ηράκλειο

2. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, με έδρα τη Σητεία, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων με έδρα το Ηράκλειο και κατευθύνσεις σε προχωρημένο εξάμηνο: α) Φυτικής Παραγωγής β) Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας γ) Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων
2) Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τη Σητεία
3) Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων με έδρα την Ιεράπετρα το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

3. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, με έδρα το Ηράκλειο, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα το Ηράκλειο
2) Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με έδρα το Ηράκλειο και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε.β) Μηχανικοί Η/Υ Τ.Ε. γ) Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε.
3) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα το Ηράκλειο και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Ενεργειακοί Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε. β) Κατασκευαστές Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.

4. ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, με έδρα το Ηράκλειο, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας με έδρα το Ηράκλειο
2) Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Ηράκλειο

5. ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, με έδρα τα Χανιά, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε. με έδρα το Ρέθυμνο
2) Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα Χανιά
3) Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε. με έδρα τα Χανιά

Δείτε εδώ ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα