Στον διαρκή αγώνα που δίνουν τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ τα τελευταία 30 χρόνια ενάντια στις εξαρτήσεις και στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη), ο Σύλλογος Οικογένειας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Λασιθίου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την υποστήριξη των Δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 18:00, στον παραλιακό χώρο πίσω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας, ενημερωτικές δράσεις και διαγωνισμό παραδοσιακής κρητικής μαγειρικής με κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Λαζάρου Λευτέρη, Μαμαλάκη Ηλία, Μάργαρη Γιάννη, Παναγιωτόπουλο Αντώνη και Χατζηανέστη Νίκο.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τον δημοσιογράφο Θάνο Κορομπύλια ενώ μουσικά την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο Ψαρογιώργης και τα συγκροτήματα «Πέρα Μπάντα» και «Oxymoron».
Στόχος είναι να μεταδοθεί το μήνυμα «Για ένα Λασίθι χωρίς εξαρτήσεις» και μέσα από τον διαγωνισμό μαγειρικής οι συμμετέχοντες να γνωριστούν με γεύσεις, αλλά και αξίες που έχουν ξεχαστεί … όπως τις πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις βασιζόμενες στην αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την αλληλοβοήθεια.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν σε Κοινωνικά Παντοπωλεία. Οι δημιουργίες των διαγωνιζομένων θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους και σε ευπαθείς ομάδες της πόλης ενώ Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού θα στηρίξουν με την παρουσία και τα κεράσματά τους την εκδήλωση.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό μπορούν να προμηθευτούν αίτηση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Νομού Λασιθίου και ηλεκτρονικά από τη σελίδα του facebook: ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Συμβουλευτική Μονάδα Λασιθίου και να την καταθέσουν μέχρι 20 Ιουνίου (fax 28410 22982, e-mail: cclasithi@kethea-ariadni.gr).
Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 
28410 22981 Συμβουλευτικός Σταθμός Λασιθίου
6989478547 Παγκάλου Νατάσα 
6939351183 Γκαρέλιας Αστέριος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook