Πυρετός προετοιμασιών εν 'όψει της άφιξης των Κινέζων αντιπροσώπων, επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο δήμο Γόρτυνας. Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής επιθυμούν να είναι όλα στην εντέλεια, προκειμένου η φιλοξενία και η οργάνωση να αφήσουν ικανοποιημένους τους επισκέπτες τους.

Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν δυναμικά οι φορείς του τόπου, αφού η προσπάθεια είναι συλλογική. Έτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας έχει επωμιστεί το ρόλο του πρώτου οικοδεσπότη, πριν οι Κινέζοι καταλύσουν στο ξενοδοχείο τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα οι Κινέζοι θα αφιχθούν στην Κρήτη το πρωί του Σαββάτου και θα κάνουν μια πρώτη στάση στην Αγία Βαρβάρα, όπου θα απολαύσουν ένα πλούσιο Κρητικό πρωινό βασισμένο στην παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, κάτω από τους ήχους της Κρητικής μας μουσικής.

Τον μπουφέ και την φιλοξενία θα επιμεληθεί το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας το ΄΄Κέντρο της Κρήτης΄΄ σε συνεργασία πάντα με τις νοικοκυρές του χωριού. Η υποδοχή θα γίνει από μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Αγίας Βαρβάρας.