Διαρκής ενημέρωση:

Δεν προλαβαίνουν να θέτουν τη μια φωτιά υπό έλεγχο και νέες εστίες πυρκαγιές ξεφυτρώνουν στο Ηράκλειο θέτοντας σε συναγερμό τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, μια ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας περιοχές της Κρήτης τυλίχτηκαν στις φλόγες με εχθρό τους ισχυρούς ανέμους.

Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ, αυτήν την φορά στην Αγ. Πελαγία σε μια περιοχή δηλαδή όπου βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια, εξοχικές κατοικίες αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο δίνοντας μάχη με το χρόνο και τους ανέμους προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά προτού απειλήσει περιουσίες, εγχείρημα που ευτυχώς πέτυχε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε γρήγορα.

Την ίδια μάχη έδωσαν σε πύρινο μέτωπο στην Βόνη, από φωτιά που ξέσπασε μακριά από κατοικημένη περιοχή αλλά κοντά στο μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, αποτελούμενες από 2 οχήματα, 1 υδροφόρα του δήμου και συνολικά 13 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και ένα οκταμελές πεζοπόρο τμήμα, επιχείρησαν με την αγωνία η φωτιά να περιοριστεί προτού φτάσει στο μοναστήρι, κίνδυνος που αποσοβήθηκε οριστικά περίπου στις 10 το βράδυ.
.
Φωτιά κοντά σε κατοικίες στο Ηράκλειο

 Νωρίτερα οι πυροσβέστες στο Ηράκλειο έδιναν μάχη για να περιορίσουν την φωτιά που ξέσπασε στις 3:30 το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις Βασιλειές.

Η πυρκαγιά, που βρίσκεται σε ύφεση εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και η αγωνία των πυροσβεστών ήταν να μην προχωρήσουν οι φλόγες στον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρησαν συνολικά 6 οχήματα με 15 πυροσβέστες ένα οκταμελές πεζοπόρο τμήμα καθώς και μια ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από 14 άτομα.

Σηκώθηκε το ελικόπτερο για φωτιά στο Ρέθυμνο

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:10 και στο Ρέθυμνο, στο Δήμο Αμαρίου στην περιοχή της Αγ. Γαλήνης ενώ οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα.

Για την κατάσβεσή της μάλιστα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, επιστρατεύτηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στα Χανιά και έφτασε στην Κρήτη την Τετάρτη, ενώ από ξηράς επιχείρησαν7 οχήματα με 20 άντρες.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι έχει κάψει 100 στρέμματα ενώ στις 8 περίπου το βράδυ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook