Για πρώτη φορά στην καριέρα της η Άννα Ντουντουνάκη θα εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα κολύμβησης, αφού με το σκουφάκι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αγωνιστεί στην πολυεθνή συνάντηση με την ονομασία \”Multinations Junior\”. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα το Σάββατο (16/4) και την Κυριακή (17/4).

 

Η 16χρονη κολυμβήτρια του Ν.Ο. Χανίων μετά από αρκετό διάστημα στο οποίο προετοιμαζόταν με τον προπονητή της, Κώστα Τζιλιβάκη, είναι έτοιμη να πάρει μέρος στο αγώνισμα των 50 μέτρων πεταλούδα και να πετύχει τον στόχο όσον τον δυνατόν πιο γρήγορης κούρσας. Αυτό που προέχει βέβαια είναι η αποκόμιση σημαντικών εμπειριών για το μέλλον μιας και θα είναι η παρθενική της φορά που συμμετάσχει σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

Οι καλές εμφανίσεις της όμως από την αρχή της χρονιάς δημιουργούν προσδοκίες για κάτι καλό και για την διεκδίκηση του ορίου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην περίοδο προετοιμασίας.

Όπως δηλώνει η ίδια στο  nox.gr : «ο κύριος Κώστας (σ.σ. Τζιλιβάκης) με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην προετοιμασία μου. Απλά το γεγονός ότι η πισίνα δεν λειτουργεί, δε μπορώ να κρύψω ότι μου δημιούργησε σοβαρά προβλήματα με τις προπονήσεις. Ελπίζω βέβαια αυτό να μην επηρεάσει την απόδοση που ελπίζω να έχω. Στόχος μου είναι σίγουρα να πάω καλά, αυτό με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση, άγχος δεν θα έλεγα ότι έχω. Δεν θα μπορούσα βέβαια να κρύψω ότι μακρινός μου στόχος είναι να πιάσω το όριο για τους πανευρωπαϊκούς που είναι 28.11. Το ατομικό μου ρεκόρ αυτή τη στιγμή είναι28.59».

Η Ντουντουνάκη θα αγωνιστεί το Σάββατο (16/4) στα 50 μ. πεταλούδα στους αγώνες της Κέρκυρας, όπου λάβουν μέρος 12 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, συνοδευόμενη από τον προπονητή της, Κώστα Τζιλιβάκη, ενώ την επόμενη μέρα (Κυριακή 17/4) θα πάρει μέρος στα «29α Νιόβεια» Θεσσαλονίκης, αγωνιζόμενη το πρωί στην ίδια κατηγορία.

Από την μεριά του ο Κώστας Τζιλιβάκης, που προετοίμασε όσο τον δυνατόν καλύτερα την κολυμβήτριά του, είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της, κρατώντας χαμηλούς τόνους και τονίζοντας ότι προέχει να κολυμπήσει αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook