Η 65χρονη Navenna Shine από το Σιάτλ έχει υποβάλλει σε ένα ακραίο πείραμα τον εαυτό της, ζώντας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες καταναλώνοντας μόνο… νερό!

Η Navenna έφαγε το τελευταίο της γεύμα στις 3 Μαΐου, προτού ξεκινήσει το πείραμά της (breatharianism), το οποίο βασίζεται στην αντίληψη ότι η τροφή δεν είναι απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι ο ήλιο παρέχει όλες τις ουσίες που χρειάζεται αυτός.

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της μέσω της σελίδας της στο Facebook και το YouTube (Living on Light – An Experiment). Σε ένα πρόσφατο βίντεό της η 65χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι αισθάνεται πολύ καλά, και ότι νιώθει μερικές φορές το αίσθημα της πείνας.

Βέβαια, η διαδικασία αυτή δεν ήταν εύκολη, καθώς μερικά από τα συμπτώματα που έχει βιώσει ήταν κακή αίσθηση στο λαιμό της, ναυτία και δυσκοιλιότητα.

Η Navenna σκοπεύει να ακολουθήσει το «πρόγραμμά» για περίοδο τεσσάρων έως έξι μηνών.

Έχει εγκαταστήσει στο σπίτι της οκτώ κάμερες για να καταγράφει την πορεία της και να διασφαλίσει ότι δε θα «ξεκλέψει» κάποια λιχουδιά.

Περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, βλέποντας ταινίες, κάνοντας ασκήσεις ενώ κοιμάται όποτε νιώθει ότι το χρειάζεται.

Η τελευταία φορά που έφαγε στερεά τροφή ήταν στις 30 Απριλίου, ενώ για τις επόμενες τρεις μέρες κατανάλωνε χυμούς και έκανε κλύσματα για να προετοιμάσει τον οργανισμό της για την αλλαγή, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Παραδέχεται ότι τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό της έχουν πέσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Seattleglobalist.com τέσσερις άνθρωποι που ακολούθησαν το ίδιο πείραμα, ζώντας μόνο με νερό και το φως του ηλίου, έχουν πεθάνει.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι που έχουν ασπαστεί αυτόν τον τρόπο ζωής σε όλον τον κόσμο.

Παρά τους ισχυρισμούς τους ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποιος μπορεί να διατηρηθεί στη ζωή… στερούμενος την τροφή.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook