Κάποτε ήταν κολοσσοί, κι όμως σήμερα καταρρέουν… Ο λόγος για τουλάχιστον 30 κρητικές εταιρείες που πλέον κουβαλάνε στην πλάτη τους χρέη ύψους, ως και 150 εκ. ευρώ.

Φως … στο τούνελ βλέπουν μέσω της υπαγωγής τους στο άρθρο 99, που θα τους εξασφαλίσει τουλάχιστον μια διετή περίοδο χάριτος.

Όπως αναφέρουν στην \”Πατρίδα\” δικηγόροι του Ηρακλείου, κατά τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον 30 μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στο Πρωτοδικείο, σε μία ύστατη προσπάθεια να γλυτώσουν την πτώχευση.

Η υπαγωγή στο άρθρο 99 φαίνεται πως αποτελεί μονόδρομο για αρκετές ακόμη επιχειρήσεις, καθώς προσεχώς αναμένεται ραγδαία αύξηση των σχετικών αιτήσεων.

Οι εταιρείες που βίωσαν πρώτες την κρίση ανήκουν στο χώρο των οικοδομών-κατασκευών αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 99

Η υπαγωγή στο άρθρο 99 χαρίζει ουσιαστικά μια περίοδο χάριτος κατά την οποία είναι ασφαλή, από κατάσχεση, τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη. Μετά την αίτηση και την απόφαση του δικαστηρίου, ορίζεται διαμεσολαβητής, ο οποίος έρχεται σε επαφή με δανειστές του πιστωτή για να βρεθεί λύση ρύθμισης των οφειλών αυτών.

Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να κρατήσει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Και σε αυτό το πλαίσιο είτε δίνεται μία περίοδος χάριτος από τους δανειστές είτε μειώνεται το ποσό της οφειλής.

πηγή: Πατρις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook