Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντάται στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης για το θέμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη συνδέσει το όνομά του με μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική, που δεν έχει και καμία πολιτική νομιμοποίηση από τη στιγμή που οι δύο από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) δηλώνουν ότι δεν τη στηρίζουν.

Σχολιάζοντας, μέσω twitter, τα γεγονότα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει:

\”Ο ξαφνικός κ προσχεδιασμένος θάνατος της ΕΡΤ με τα ΜΑΤ, είναι και η αυτοκτονία της 3κομματικής κυβέρνησης. Ανένδοτος αγώνας μέχρι να πέσουν\”.

Την Τρίτη, λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Αγία Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Πρόκειται για πραξικόπημα το οποίο στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση φιμώνει την ΕΡΤ μετά από απαίτηση της τρόικας.

Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει στη συνέχεια την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ για να προπαγανδίζει υπέρ της κυβέρνησης.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε παράνομη πράξη με το κλείσιμο του δημόσιου δικτύου και κάλεσε το λαό να στηρίξει τους εργαζόμενους. «Δεν έχουν το δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια συχνότητα», υπογράμμισε.

Κάλεσε ακόμη τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαφορετικά όπως είπε θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει», να ανακαλέσει την απόφασή του και να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να διακόψει το σήμα της ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής, γιατί όπως είπε, αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας ως παράνομη μια τέτοια κίνηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook