Κατα πως φαίνεται "έχασαν την μπάλα" οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δημοσιογράφων, κρίνοντας - όχι απο το εαν συμφωνούμε ή όχι με την απεργία - αλλά με το ότι η ΙΔΙΑ ανακοίνωση συμπληρώνεται και ξαναστέλνεται αναλόγως με το ποιοί συμμετέχουν.

Βασιζόμενοι στην τρίτη βερσιόν της ανακοίνωσης που εστάλη στις 17:39 βλέπουμε τα εξής :

Απο την πρώτη ανακοίνωση που εστάλη τα ξημερώματα έλειπε η φράση που είναι σημειωμένη με κόκκινο και η οποία προστέθηκε μετά την διαπίστωση πως κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί προτίμησαν την ενημέρωση των πολιτών απο την φίμωση.

Η φράση αυτή προστέθηκε στις 11:49 το πρωί.

Φαίνεται πως στην πορεία κάποιοι διαπίστωσαν (ή διαμαρτυρήθηκαν), επειδή στις δύο πρώτες βερσιόν δεν γινόταν αναφορά στις ενημερωτικές ιστοσελίδες , ούτε στα γραφεία Τύπου παρα μόνο στα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα Μέσα. 

Έτσι στην τρίτη βερσιόν που εστάλη στις 17:39 προστέθηκε η φράση που είναι σημειωμένη με κίτρινο.

Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν να προσθέσουν μέχρι το βράδυ.

"Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, δημοσιογραφικές-ενημερωτικες ιστοσελίδες, τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων και των Δήμων, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής."

Ναπ.Σ.