Προβλήματα στη μετάδοση των κληρώσεων του ΚΙΝΟ καταγράφονται από το πρωί σε δεκάδες πρακτορεία λόγω της διακοπής της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ.

Αυτό συνέβη διότι η μετάδοση για όποιο πρακτορείο δεν είχε δορυφορικό σήμα –δηλαδή για την συντριπτική τους πλειοψηφία– γινόταν μέσω της συχνότητας της ΝΕΤ. Υπολογίζεται ότι μόνο χίλια πρακτορεία διαθέτουν δορυφορική σύνδεση σε σύνολο 5 χιλιάδων.

Ήδη πολλοί πράκτορες αναζητούν... δορυφορικά πιάτα, ενώ στο μεταξύ έχει ενεργοποιηθεί η συχνότητα στο horizon για να μεταδίδονται οι κληρώσεις του παιχνιδιού.

Στον ΟΠΑΠ από χθες βρισκόταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί το θέμα, ενεργοποιώντας τα fall back σενάρια που υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις. Όπως αναφέρουν τα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν αποκατασταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να μισθωθεί συχνότητα σε ιδιωτικό σταθμό.

Οι πράκτορες δηλώνουν ότι ο τζίρος της σημερινής ημέρας θα επηρεαστεί και ευελπιστούν σε άμεση λύση προκειμένου να μην υπάρξουν μεγαλύτερα διαφυγόντα έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΟ αποτελεί το δημοφιλέστερο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, με τζίρο που πέρυσι ξεπέρασε τα 2,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: capital