11 ΙΟΥΝΗ 2013

Μία από τις χειρότερες μέρες της Δημοκρατίας. Ο πομπός της ΕΡΤ και όλων των ραδιοφωνικών δικτύων σίγησαν. Η απόφαση της κυβέρνησης ρητή και κατηγορηματική: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Με την άμεση εφαρμογή αυτής της απόφασης, που μας παραπέμπει σε σκοτεινές μέρες της πρόσφατης ιστορίας της χώρας μας πίστεψαν ότι η φωνή θα πάψει πλέον να υπάρχει.

Υπολόγισαν λάθος.

Οι φωνές δεν φυλακίζονται.

Οι ιδέες δυναμώνουν.

Και η φωνή της ελευθερίας διεκδικεί περισσότερο χώρο.

Η φωνή της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου που ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του συντηρεί θα εξακολουθήσει να υπάρχει στα μάτια και στα αυτιά μας με τρόπους συνωμοτικότητας.

Είναι πολύ βάρβαρο και άγριο με μία υπουργική απόφαση να στερείς το δικαίωμα των εργαζομένων από την ίδια τη ζωή.

Τα λάθη και οι παραλείψεις υπήρχαν. Δεν γκρεμίζεις όμως ένα σπίτι επειδή η υγρασία έχει προχωρήσει. Ο διάλογος είναι ένας από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του Ελληνικού λαού.

Συμπαραστεκόμαστε στις ελεύθερες και δημοκρατικές φωνές που νομίζουν ότι έχουν βάλει φίμωτρο.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης όλα τα χρόνια της λειτουργίας του έχει τύχει της βοήθειας για να ακουστεί η φωνή του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ειδικότερα η ΕΡΑ Χανίων και Ηρακλείου, ήταν πάντα δίπλα μας.

Παιδιά σας ευχαριστούμε όλους σας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέσα από την τέχνη του θεάτρου και με τα θεατρικά μας έργα και με τη φωνή που διαθέτουμε ήδη έχουμε στήσει τον δικό μας πομπό για να μιλάμε όλοι μας.

Τέτοιοι κοινοβουλευτικοί αυταρχισμοί αργά ή γρήγορα θα πάρουν τη θέση που τους αξίζουν.

Καλό αγώνα.

Μιχάλης Αεράκης
Ηθοποιός
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης