Οι χρηματοδοτήσεις έργων στα Χανιά μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκαν κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , την Πέμπτη (14/4).

Συγκεκριμένα , όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης « εγκρίθηκε η χορήγηση 13,5 εκατομ για τον δρόμο Χανιά – Λάκκοι – Ομαλός, 5,5 εκατομ ευρώ για το 8ο γυμνάσιο και 5 εκατομ ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής της λίμνης της Αγυιάς»

Σύμφωνα με τον κ.Βουλγαράκη « οι μελέτες είναι έτοιμες και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι δημοπρατήσεις των έργων».

Παράλληλα στην διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση του έργου: «Ανέγερση 8ου Γυμνασίου Χανίων».

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης με την εταιρεία «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.» για την υλοποίηση του έργου: «Παραχώρηση της χρήσης εκτάσεων του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΗΣ) Αγυιάς, Ν. Χανίων, ιδιοκτησίας της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

Πρόκειται για το έργο που αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού υδροηλεκτρικού σταθμού στην Αγυιά το οποίο είχε προγραμματιστεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της γενικώτερης ανάπλασης της περιοχής της λίμνης της Αγυιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook