Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Χανίων ύστερα από τις εκλογές για την ανάδειξη Νομαρχιακών Επιτροπών και Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ. Νέος Γραμματέας εκλέχθηκε η Χρύσα Χαριτάκη- Μακράκη.

Για το Θέμα της ΕΡΤ, ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Η Ν.Ε Πασοκ Χανίων, εκφράζει την αντίθεση της στο κλείσιμο και τη φίμωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η ενημέρωση μέσα από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Η μονομερής και αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Σαμαρά, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει «μαύρο» στις οθόνες μας, αποτελεί μια κίνηση που παραπέμπει σε άλλες εποχές και απαξιώνει το ρόλο του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Ο τρόπος δε με τον οποίο εκτελέστηκε αυτή απόφαση έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα καθώς κινείται στο μοτίβο του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια η ΕΡΤ παρουσίαζε τεράστια πρόβλημα αναφορικά με τη διοίκηση τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί ο θεσμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αλλά και η λειτουργία της. Ο εξορθολογισμός, η αξιολόγηση και η αξιοκρατία είναι επιτακτική ανάγκη για την ΕΡΤ.

Οι μεταρρυθμίσεις όμως για να έχουν αποτέλεσμα και προστιθεμένη αξία για τη λειτουργία του κράτους πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να δομούνται πάνω στη βάση της συνταγματικής νομιμότητας. Είναι αναγκαίο να υπάρξει δημόσιος διάλογος και νομοθετική πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ. Αυτό πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση ότι η ΕΡΤ θα είναι ανοιχτή.

Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τον άμεσο εκσυγχρονισμό-μετασχηματισμό της, με το σήμα της «ζωντανό». Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Χανιών για την άμεση επαναλειτουργία της και για την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης με αξιοκρατία, δημοκρατικό έλεγχο και κοινωνική λογοδοσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook