Πρόκληση χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την επίκληση της «αμαρτωλής ΕΡΤ» εκ μέρους του πρωθυπουργού ως δικαιολογία για απολύσεις και επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις από άλλες ΔΕΚΟ, καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Αποτελεί πρόκληση η επίκληση της \”αμαρτωλής ΕΡΤ\” ως δικαιολογία για τις απολύσεις, για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους παρατρεχάμενους, τους βολεμένους και τους αυλικούς που το δικό του κόμμα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανεχθεί χρόνια τώρα στην ΕΡΤ, με τους χιλιάδες εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο.

»Είναι προκλητική η δήλωσή του ότι προτίμησε οι 2.000 απολύσεις, μέχρι τέλη Ιούνη, να γίνουν από την \”αμαρτωλή ΕΡΤ\” και όχι από άλλους δημόσιους οργανισμούς.

»Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αλλά δεκάδες οργανισμούς και φορείς του δημοσίου. Οι απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι 20.000. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς προκλητικά λέει στους υπόλοιπους -υποψήφιους για απόλυση εργαζόμενους- ότι τους έδωσε παράταση 2 ή 3 μηνών. Καμία επανάπαυση.

»Να μην περάσει η διαιρετική και συκοφαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Έρχεται η σειρά των εργαζομένων στα ΕΑΣ, στα ναυπηγεία, όλων όσων έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, των εκπαιδευτικών, και των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

»Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πιστέψει στους ελιγμούς που κάνουν μεταξύ τους τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Όλοι τους υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ και του κεφαλαίου που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία. Μόνη ελπίδα για το λαό είναι να τους γυρίσει την πλάτη, να οργανώσει τη λαϊκή συμμαχία με στόχο τη λαϊκή διακυβέρνηση-εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook