Σε καταργήσεις σχολείων προχωρά το αρμόδιο Υπουργείο, βάζοντας λουκέτο σε δημοτικά της Κρήτης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο Ν. Ηρακλείου, αφού καταργούνται και συγχωνεύονται επτά δημοτικά σχολεία, όλα στην ύπαιθρο του Νομού. Πρόκειται για μονοθέσια κυρίως σχολεία τα οποία πρόκειται να συγχωνευτούν με άλλα μεγαλύτερα.

Οι καταργήσεις αφορούν κατά συντριπτικό ποσοστό το Νομό Ηρακλείου, αν και πρόκειται να κλείσει και νηπιαγωγείο στο Ρέθυμνο. Η είδηση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων δασκάλων, οι οποίοι επιτίθενται στην κυβέρνηση με ανακοινώσεις. Στον ίδιο μήκος κύματος και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο, με τους εκπροσώπους να κάνουν λόγω για παράτυπες και μονοπρόσωπες ενέργειες από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εκείνο που καταγγέλλει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι πως η Διευθύντρια \’\’δεν ενημέρωσε τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την εισήγηση της\’\’. Μάλιστα σήμερα πραγματοποιούν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook