Θετικές είναι οι εξελίξεις για τους κατοίκους της Βιάννου που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από την περσινή πυρκαγιά, μετά από τις ανακοινώσεις του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου που μαζί με την Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης και το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη, επισκέφθηκαν το Διοικητή.
Μια επίσκεψη που έγινε για να του θέσουν για μια ακόμη φορά το θέμα της καταστροφής που υπέστησαν οι αμπελουργοί, οι ελαιοπαραγωγοί και οι αγρότες γενικότερα, από τους νοτιάδες και την παρατεταμένη ζέστη που \”έκαψαν\” τα σταφύλια και προκάλεσαν την ακαρπία στις ελιές.
Ο κ. Έξαρχος από την πλευρά του, αφού τους επισήμανε ότι για το παραπάνω θέμα θα ακολουθηθεί άμεσα η διαδικασία που ορίζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, τους ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το πρόγραμμα για την αποζημίωση για τις ζημιές στη φυτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, που σημειώθηκαν από την καταστροφική περσινή πυρκαγιά στην περιοχή της Βιάννου.
Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο αναμένεται να υπογραφεί, η ΚΥΑ από τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου. 
Ταυτόχρονα ο Διοικητής του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τους αμπελουργούς σχετικά με την καθυστέρηση της πληρωμής για τις ζημιές από ασθένειες στα αμπελια (πυρηνόσπορος) τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο κ. Έξαρχος επισήμανε ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες απαντήσεις στα ερωτήματα της Ε.Ε. και αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook