Οι μαθητές που φοιτούν στο ιδιωτικό σχολείο The Leys του Cambridge και πληρώνουν 28.000 βρετανικές λίρες ανά έτος, ενδέχεται να διδαχθούν τη σεξουαλική αγωγή από τους πλέον... κατάλληλους, ήτοι τις πορνοστάρ! Να σημειωθεί πως οι ηλικίες των παιδιών στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι από 11 έως 18 χρονών.

Σύμφωνα με τη βρετανική DailyMail, ο 59χρονος διευθυντής του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Μαρκ Σλέιτερ, υποστήριξε πως ίσως ζητήσει σε μια πορνοστάρ να μιλήσει στους μαθητές για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο του.

Με βάση τα όσα είπε, ένας προσκεκλημένος ομιλητής με την εμπειρία του συγκεκριμένου κλάδου θα μπορούσε να είναι μια καλή επιρροή στους μαθητές. Ανέφερε επίσης ότι τώρα είναι σημαντικό να «ενδυναμώσει» την κρίση των παιδιών επί του αντικειμένου για να εξασφαλίσει ότι κατανοούν πως η πορνογραφία μπορεί να είναι εθιστική και επιζήμια. Σκέφτεται, βέβαια, να καλέσει διάφορους άλλους για να συζητήσουν για το σεξ με τους μαθητές.

Όσο για την ιδέα με τις πορνοστάρ και την εκπαίδευση, ο κ. Σλέιτερ -που αναμένεται να βγει σε σύνταξη στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2013- είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το απέκλεια, απλώς και μόνο για το τι έχουν κάνει στη ζωή τους, αν ένιωθα ότι το πρόσωπο που θα μιλήσει θα περάσει σημαντικές αξίες στους μαθητές και θα τους επηρεάσει θετικά».


protothema.gr