Μπορεί το εγχειρημά τους να έφτασε σήμερα στον τελευταίο σταθμό, στο ενετικό λιμάνι Χανίων, το μήνυμά τους όμως συνεχίζει το ταξίδι του με στόχο να διαδοθεί παντού.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος των δυο κωπηλατών που ξεκίνησαν πριν από 16 ημέρες από το Πέραμα, διασχίζοντας με καγιάκ μια απόσταση 270 ναυτικών μιλίων για να φτάσουν στις 18.00 σήμερα το απόγευμα στα Χανιά.

\"\"

 Ενδιάμεσα μεσολάβησαν σταθμοί στην Αίγινα, Πόρο, Ερμιόνη, Σπέτσες, Κυπαρίσσι, Μονεμβασιά, Νεάπολη, Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Μιλώντας στο Flashnews.gr o ένας εκ των δυο κωπηλατών, ο Άγγελος Χριστοφίδης, τόνισε ότι σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να προβληθεί παντού το  έργο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις \”Η Πίστη\”.

\"\"

Ο σύλλογος στηρίζει οικονομικά οικογένειες παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και όπως μας είπε ο Άγγελος Χριστοφίδης, ο κόσμος που τους υποδέχεται σε κάθε σταθμό τους, εισπράττει το μήνυμα και συναισθάνεται την ανάγκη να στηρίξει το έργο του συλλόγου.

\"\"Ο σκοπός είναι ιερός και αυτός είναι που τους έδωσε δύναμη και κουράγιο να αντέξουν και να φέρουν σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα.

Φυσικά δεν παύει να είναι επαγγελματίες, ωστόσο η διάσχιση τόσων πολλών ναυτικών μιλίων ήταν απαιτητική αφού κατά μέσο όρο την ημέρα χρειάζονταν να κωπηλατούν 6-7 ώρες!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι κωπηλάτες διασχίζουν τα κύματα για καλό σκοπό. Έχουν και σο παρελθόν κάνει αντίστοιχη προσπάθεια ώστε να κάνουν τον κόσμο κοινωνό της προσφοράς φιλανθρωπικών συλλόγων.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook