Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τις Πρώτες Βοήθειες στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας.

Στη σύγχρονη εποχή που οι άνθρωποι τείνουν να αποξενώνονται, θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στα παιδιά για ευαισθητοποίηση και προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Οφείλουμε να τους δίνουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να αποκτήσουν την επιθυμία για βοήθεια των συνανθρώπων τους σε περίπτωση ανάγκης.

Στην κατεύθυνση αυτή και έχοντας ως απώτερο στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα πρόληψης και αλληλεγγύης, το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας ανέλαβε την πρωτοβουλία να επιμεληθεί την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τις πρώτες βοήθειες σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την άριστη συνεργασία του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης τομέα Ιεράπετρας.

Κατά την περσινή σχολική περίοδο εκπαιδεύτηκαν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ τομέα Ιεράπετρας 1850 μαθητές όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιεράπετρας.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος κατά την φετινή σχολική περίοδο εκπαιδεύτηκαν 350 περίπου παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού της πόλης.

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν τεράστιο. Η συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς συντέλεσαν ώστε η παροχή γνώσεων στα παιδιά για τις πρώτες βοήθειες να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, στην οποία συμμετείχαν και τα ίδια τα παιδιά με τις δικές τους εμπειρίες, οι μαθητές ενημερώθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ρινορραγίας, εγκαυμάτων, αιμορραγίας, χτυπήματος στο κεφάλι, λιποθυμίας, αλλεργίας, δηλητηρίασης και πνιγμονής από ξένο σώμα.

Στη συνέχεια ακολουθούσε πρακτική εξάσκηση των μαθητών πάνω σε προπλάσματα. Στο τέλος της παρουσίασης έγινε διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο τυπώθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας με την επιμέλεια του Γραφείου Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, με οδηγίες και μέρος του εκπαιδευτικού υλικού που είχε παραχωρηθεί από τον αείμνηστο Δημήτρη Βουρβαχάκη Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης.

Ο Δήμος Ιεράπετρας έχοντας την ίδια διάθεση προσφοράς, ώστε να κάνει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας τρόπο ζωής για όλους τους δημότες και τα παιδιά μας, μετά από συζήτηση με σχολικούς παράγοντες και με τους εκπαιδευτές –διασώστες του ΕΚΑΒ τομέα Ιεράπετρας, θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά την εκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook