Με κύριο θέμα την υποχρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης συναντιούνται την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας σε έκτακτη σύνοδό τους.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας γίνεται σε περίοδο κρίσιμη για τα Ιδρύματα με μειωμένους προυπολογισμούς, αλλά και χωρίς άλλους πόρους, καθώς φαίνεται ότι η αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότησης από άλλους φορείς (χορηγοί, ακαδημαϊκές έδρες κ.λπ.) δεν… προχώρησε.

Πάντως, στόχος της Συνόδου πρυτάνεων αυτή τη φορά θα είναι όχι μόνο να καταγγείλουν ή να τοποθετήσουν τα προβλήματα αλλά και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις. Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο της Συνόδου τρεις ημέρες πριν από την έναρξή της, στις 25 Ιουνίου, για να καταλήξει στην διαμόρφωση της «ατζέντας» αλλά και των προτάσεων που θα διατυπωθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΑΕΙ.

Όπως είπε στο «Βήμα» η προεδρεύουσα της Συνόδου Πρυτάνεων κυρία Αναστασία Σαλή Παπασαλή, «στόχος μας δεν είναι να διατυπώσουμε πολιτικές θέσεις, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, αλλά να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ της χώρας».

Οι πρυτάνεις θα συζητήσουν και τα θέματα των συμβασιούχων καθηγητών τους (εαν θέλουν μπορουν να προσλάβουν αλλά πρέπει να τους πληρώσουν τα ταμεία τους), αλλά πιθανώς και προβλήματα σχέσεων που έχουν προκύψει σε κάποια Ιδρύματα μεταξύ των πρυτάνεων και των μελών των Συμβουλίων τους.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook