Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Σικελία, για υπεξαίρεση και απάτη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, πρόκειται για περιφερειακούς συμβούλους, διευθυντικά στελέχη της περιφέρειας και για γνωστό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας.

Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, οι εισαγγελείς της Σικελίας κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι χρησιμοποίησαν εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για την επαγγελματική κατάρτιση άνεργων νέων, για προσωπικό τους όφελος.

«Μεγάλο μέρος των χρημάτων κατέληξε σε ταξίδια, ακριβά γεύματα και δείπνα και σε συνοδούς πολυτελείας», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι εισαγγελείς προχώρησαν σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας συνολικής αξίας είκοσι οκτώ ευρώ, ενώ στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλα σαράντα άτομα, η θέση των οποίων εξακριβώνεται τις ώρες αυτές.

Κύριο ρόλο στην συγκεκριμένη απάτη φέρεται να είχε και ο ιδιοκτήτης γνωστής διαφημιστικής εταιρίας του νησιού, ο Φαουστίνο Τζακέττο, γνωστός ως «ο βασιλιάς της διαφήμισης», ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Σικελία είναι μια από τις περιφέρειες της Ιταλίας, όπου το πρόβλημα της ανεργίας αποτελεί χρόνια κοινωνική πληγή. Για τον λόγο αυτό, κάθε μήνα, χιλιάδες νέοι, αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειά σε άλλες περιοχές της Ιταλίας και στο εξωτερικό.


newsbeast.gr