Από την αίθουσα του Κοινοβουλίου αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες που αφορούν στην ΕΡΤ.

Προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στο Προεδρείο και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη ότι «η συζήτηση θα είναι επί των άρθρων και αργότερα η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί επί των τροπολογιών», άφησε περιθώριο για πολλαπλές ερμηνείες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

Όταν δε ήρθε το «σκονάκι» στον Υπουργό για τις θέσεις της κυβέρνησης, τότε εκείνος πήρε τον λόγο ξανά και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτές τις τροπολογίες εν μέσω διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ είχε καταθέσει την τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας την Τρίτη, αλλά δεν συζητήθηκε, διότι ο Ανδρέας Λυκουρέτζος επικαλέστηκε την απουσία έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η ίδια τροπολογία είχε απορριφθεί και την περασμένη Παρασκευή, καθώς θεωρήθηκε εκπρόθεσμη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν.Μαριάς, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Εθνικό Κτηματολόγιο την Πέμπτη, προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτή τη συζήτηση της τροπολογίας, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την Ολομέλεια.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν έκανε δεκτή την τροπολογία (είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το «Ερρίκος Ντυνάν») επικαλούμενος το Σύνταγμα και συγκεκριμένα τα άρθρα που επιβάλλουν οι τροπολογίες οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη Βουλή, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν πήραν το λόγο μετά την απόρριψη της τροπολογίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει τον Κανονισμό α λα καρτ και επέμεινε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Π.Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχη θέση διατύπωσε και ο Β.Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μετά την απόρριψη της τροπολογίας, το ΚΚΕ αποχώρησε και κατήγγειλε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο στη συζήτηση για το αν θα συζητηθεί ή όχι η τροπολογία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook