Τα θέματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο αλλά και τα λιμενικά καταφύγια Καστρίου και Άρβης συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΟΛΗ με την Διοίκηση του Οργανισμού  ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης ο Αντιδήμαρχος Μανόλης Ζερβουδάκης η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρία Νερατζάκη και οι μελετητές που έχει αναθέσει ο Δήμος την μελέτη ακτομηχανικής .

Στο θέμα της μελέτης που έχει εκπονήσει ο Δήμος για την προστασία των ακτών από την διάβρωση, ζητήθηκε να γίνει σύνδεση με ανάλογη μελέτη που έγινε από τον ΟΛΗ (ΡΟΓΚΑΝ) για την προστασία των Λιμενικών καταφυγίων έτσι ώστε να δοθεί ενιαία άδεια Περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και να προχωρήσει η υλοποίηση της.

Αυτό έγινε δεκτό και μάλιστα τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση στην Αθήνα στα γραφεία των μελετητών του ΟΛΗ ώστε να δοθεί η λύση και να προχωρήσει ο σχεδιασμός του Δήμου.

Επίσης ανατέθηκε από τον ΟΛΗ η εργολαβία για το άδειασμα των καταφυγίων από την άμμο η όποια από φέτος θα γίνεται σε ετήσια βάση έτσι ώστε αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του έτους να γίνει και άλλη παρέμβαση αυτό να γίνει χωρίς να χρειαστεί άλλη

Το έργο θα γίνει άμεσα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook