Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από αυτή του Φώτη Κουβέλη.

Όπως όλα δείχνουν, η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση και θα εξετάσει το ζήτημα της στήριξης ή ανοχής στην κυβέρνηση, εφόσον τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1. Η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση δήλωσε, σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Όπως διευκρίνισε, τα όργανα του κόμματος που συγκαλούνται σε λίγο θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.

Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης θα ενημερώσει για τις αποφάσεις του τον πρωθυπουργό.

«Περιμένουμε αποσαφήνιση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ. Ελπίζουμε σε συνέχιση στήριξης από τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος» αναφορικά με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναφέροντας ότι ο ίδιος επανέφερε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση και η δημιουργία του νέου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και παρόντες όλους τους εργαζόμενους.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως πρόκειται για πρόταση πάρα πολύ συγκεκριμένη. «Δεν πρόκειται για τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα που δεν αφορά στην ουσία. Αφορά στην ουσία του ζητήματος, το μαύρο στην ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων της ΕΡΤ» τόνισε.

Ωστόσο, εμφανές είναι πλέον το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ, καθώς μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων ακούγονται διαφορετικές φωνές στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Μπίστης, αφήνει αιχμές κατά του κ. Κουβέλη χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» τη στάση του. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπίστης τονίζει: «Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδερνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να συνδιαμορφώσει την κυβερνητική πολιτική. «Σέβομαι τον Φώτη Κουβέλη και θα παραμείνω στη ΔΗΜΑΡ γιατί είναι δημοκρατικό κόμμα» είπε.

Μιλώντας στο Mega, ο Σπ.Λυκούδης απέφυγε να ξεκαθαρίσει την εικόνα, σημείωσε πάντως: «Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εκτός κυβέρνησης». Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν στην κυβερνητική κρίση, σημείωσε: «Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και η Αριστερά της Δημοκρατίας».

Υπάρχει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμος Γεωργάτος. Πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των εταίρων για να προχωρήσουν δημοκρατικά οι μεταρρυθμίσεις, είπε και πρόσθεσε: «Η τρικομματική κυβέρνηση υφίσταται αυτή τη στιγμή. Πρέπει να επιμείνουμε και να συμμετέχουμε πιο δυναμικά».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook