Αυτό που έμοιαζε σαν ακίνδυνη διασκέδαση με ένα ζωντανό λυκόψαρο παραλίγο να αποβεί μοιραίο για ένα 13χρονο αγόρι που βρέθηκε με ένα «αγκάθι» του ψαριού καρφωμένο στο λαιμό του, λίγα εκατοστά από κεντρική αρτηρία.

«Νόμιζα πως θα πεθάνω», δήλωσε ο μικρός Aiden Menchaca.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Maumelle του Arkansas στις ΗΠΑ.

Το αγκάθι βρίσκεται στο ραχιαίο και τα θωρακικά πτερύγια του λυκόψαρου και όλα άρχισαν όταν η Melissa Menchaca, η μητέρα του Aiden, έκανε πλάκα κρατώντας το ψάρι στο χέρι της.

«Ήθελα το ψάρι να δώσει στον Aiden ένα φιλί, γι’ αστείο. Εκείνος ήταν νευρικός, το ψάρι γλίστρησε από τα χέρια μου και πετάχτηκε στο λαιμό του», περιγράφει η ίδια.Ο Aiden είπε πως δεν πονούσε μέχρι που συνειδητοποίησε πως το αγκάθι ήταν μέσα στο λαιμό του. «Τότε φώναξα σαν κορίτσι με όλη τη δύναμή μου», είπε.

Η Melissa ετοιμαζόταν να τραβήξει η ίδια το αγκάθι έξω αλλά τότε πρόσεξε τη διογκωμένη αρτηρία και προτίμησε να καλέσει βοήθεια.

Το προσωπικό του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο έπρεπε να περιμένει μισή ώρα ώστε το ψάρι να ηρεμήσει για να μπορέσουν να κόψουν το πτερύγιο και να γίνει αεροδιακομιδή του Aiden στο νοσοκομείο όπου θα γινόταν η αφαίρεση με τα σωστά μέσα.

Ο υπέρηχος αποκάλυψε πόσο κοντά στο θάνατο βρέθηκε το αγόρι.newsbeast.gr