Την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινά η τριήμερη συνάντηση εργασίας του ΟΟΣΑ με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για την “προώθηση της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου”.

Η παρουσία του ΟΟΣΑ στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονεί ο διεθνής Οργανισμός μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη κι έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ως πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης ορεινής περιοχής στην Κρήτη και τη Μεσόγειο.

“Πρόκειται για μια καίρια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκε πλήρως και με το σοβαρότερο τρόπο στα ομολογουμένως φορτικά αιτήματα μας για στήριξη του Οροπεδίου Λασιθίου.

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε επί σειρά ετών, παρά τις πολλές δυσκολίες, να πρωταγωνιστούμε στην υπόθεση της ανάπτυξης γνωρίζοντας πως η περιοχή διαθέτει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να αποτελέσει πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης και να κερδίσει όσα αξίζει.

Θεωρώ πως ανοίγουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για το Οροπέδιο Λασιθίου. Μια εμπεριστατωμένη μελέτη του ΟΟΣΑ ασφαλώς και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να πορευτεί στο μέλλον η περιοχή”, δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς.

Η μελέτη εξετάζει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα εμπόδια για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους τομείς του τουρισμού και των γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Η ανάλυση θα ολοκληρωθεί με προτάσεις πολιτικής και με παραδείγματα καλών πολιτικών πρακτικών από τις χώρες του ΟΟΣΑ.